9. Acollida a nous treballadors


9.1 Introducció

        La Fageda es una empresa gran amb moltes obligacions, normes i avantatges per els seus treballadors, per això s’elabora una guia d’acollida a nous treballadors.
En aquest punt, elaborarem una guia d’acollida de nous treballadors, un cop arriben a la nostra empresa han de saber en tot moment de les obligacions, les normes i els avantatges que  disposen.

9.2 Acollida de nous treballadors a La Fageda.

         La Fageda disposa d’un pla d’acollida que es lliura a cada treballador a l’inici de la seva contractació, i que conté el regim intern de la cooperativa amb les condicions sociolaborals.

      Té com objectiu d’assolir la màxima integració en la societat (a nivell laboral, social i personal) d’aquelles persones amb una capacitat de treball i un grau d’autonomia suficients per accedir al mercat de treball ordinari.
Per tal d’accedir a un lloc de treball estable i de qualitat:
  • S’avaluen les capacitats del candidat.
  • S’ofereix formació de nous hàbits socials i laborals, si s’escau a través de pràctiques laborals en empreses.
  • Es fa un suport a la inserció i un seguiment al llarg del temps.
          A la Fageda és crear una cultura única per els treballadors, que la capacitació, l’esperit empresarial, la qualitat i el servei defineixen els valors de la mateixa.

         Aquesta regla s’ha impartit des de el primer dia que es va crear la Fageda, es té com objectiu tractar amb respecte i per igual als seus treballadors; d’aquesta manera treballen millor i estan més còmodes en els seus llocs de treball. Tot això serveix per que aquesta cultura és transmeti dels socis als clients, això ajuda a que es vegi d’una manera diferent la fageda, es a dir, no com una empresa que vol maximitzar els beneficis, sinó com una empresa que es preocupa per donar feina als ciutadans discapacitats de la Garrotxa.

9.2.1 Aspectes Sociolaborals

      A la Fageda hi ha molta puntualitat i molt compromís per els treballadors, perquè per els treballadors amb discapacitat és una ajuda que li proporcionar la fageda, el poder anar a treballar cada matí, fer activitats amb els seus companys...           


     A la fageda hi ha algunes normes bàsiques, dins l’especificitat de cada lloc de treball, s’apliquen mesures en l’horari d’entrada i sortida i en el menjador. Quinze persones gaudeixen de jornada reduïda.
         En alguns departaments, en especial pel que fa a oficines, hi ha flexibilitat en l’horari d’entrada i sortida. L’horari de 9 a 13 i de 15 a 18 hores és inamovible. La hora que queda pendent sí que es deixa a lliure elecció del professional (matí, migdia o tarda). El fet que hi hagi servei de menjador permet conciliar al migdia aquesta hora de treball.
             Durant el període d’estiu (juliol i agost), l’horari de treball és de jornada intensiva de 8 a 15 hores. L’hora de treball diària que queda pendent es compensa al llarg de l’any.

              El sistema de pagament de la Fageda és molt comú, el 82,54 % del total de la plantilla, tant de La Fageda com de la Fundació Sentit i de la Fundació de Serveis Assistencials de la Garrotxa, tenen contracte indefinit.
                El 12,66 % (29 persones de 229) gaudeixen d’un contracte parcial. La relació entre el salari més baix i el més alt és de 1 a 4,7. No hi ha distinció de gènere en les categories professionals, és a dir que homes i dones es troben en un pla d’igualtat.

                Els treballadors de la Fageda poden gaudir de diferents avantatges com una pòlissa que cobreix en cas d’invalidesa o mort com a conseqüència d’accident.
Diferents descomptes com preu de cost als treballadors i un descompte del 30% a les seves famílies a l’hora d’adquirir qualsevol producte com iogurts, gelats...  
                La Fageda també proporcionar als seus treballadors roba de treball per a la manipulació d’aliments, treball en magatzem, jardineria i granja.

9.2.2 Sistema de qualitat

                Ja que la Fageda proporcionar un dels millors productes làctics, el millor iogurt, gelat, llet... Per garantir els seus preus estàndards de qualitat, la fageda treballa directament amb les seves vaques, supervisa el procés d’alimentació i cura del bestiar boví.
                El tractament de la llet, la nostra matèria primera, des de la munyida fins el seu emmagatzematge en tancs refrigerats, està sotmès a seriosos controls sanitaris i de qualitat.
El laboratori realitza el control analític a partir de:
  • Llet de cada munyida.
  • Llet un cop baixa a la fàbrica ( 1 cop al dia).
  • Mostres dels punts crítics determinats segons el nostre manual d’anàlisis de perills i punts crítics de control (APPCC).
  • Mostres obtingudes al llarg del procés de fabricació.
  • Mostres de producte final.

9.2.3 Gestió de la Previsió

          A la Fageda s’ha elaborat un pla de seguretat de riscos laborals on definim l’estructura organitzativa, les responsabilitats, les funcions, els procediments de treball i les instruccions operatives per implantar la PRL a l’empresa. Els passos que hem elaborat són:
  • Avaluació dels riscos de la nostra empresa:
               - Anàlisis de les condicions de seguretat del la Fageda i dels llocs de treball.
                - Avaluació de les condicions de seguretat d’equips de treball. 
  • Planificació de l’activitat preventiva on determinem les accions correctores i establim prioritats.
·         
  •  Assessorament continu i supervisió del control de l’eficàcia de les mesures preventives adoptades per la Fageda.
Pla d’informació:
-       Informació derivada de les avaluacions de riscos.
-       Fitxes temàtiques informatives
  • Programes de formació sobre riscos específics:
-       Programació
-       Desenvolupament
  • Anàlisis de les necessitats d’actuacions en el cas d’emergència:
-       Elaboració i implantació de mesures d’emergència.
-       Curs teòric/pràctic de l’equip de primera intervenció.
-       Curs teòric/pràctic de primers auxilis.

  • Elaboració de Plans d’Autoprotecció i/o emergència.
  • Memòria anual de les activitats preventives realitzades.

9.2.4 Sistema de gestió ambiental

     La Fageda es troba al bell mig de la mítica fageda d’en Jordà, a tocar dels volcans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Treballar en plena natura, amb contacte amb éssers vius (animals i plantes), forma part de l’objectiu del projecte: ajudar aquestes persones a recuperar en alguna mesura la dignitat perduda. Però a més, en coherència, disposen d’una acurada política ambiental:

-          Tenen una planta de compostatge per tractar les dues tones de purins que genera diàriament la granja.
-          Les aigües residuals es netegen gràcies a la depuradora biològica que també es troba a la finca.
-          Cada any produeixen més d’un milió de plançons per a la reforestació.
-          La Fageda està adherida al Codi de Gestió Sostenible del’Empresa de la Garrotxa i el Collsacabra.


9.3 Conclusió
   Finalment s’ha de dir que aquest punt és un dels més importants per la Fageda, perquè tota empresa necessita tenir a la seva disposició una guia d’ acollida a nous treballadors, així tots els treballadors nous si tenen qualsevol dubte de les obligacions que tenen o dels avantatges en que disposen, poden consultar el manual.
    El següent punt que tractarem serà el manual del freelance.

1 comentari:

  1. Rb88, Situs Judi Online Casino Online, Bandar Slot, Live - ThTopBet
    Rb88 situs judi online casino online クイーンカジノ terpercaya yang menyediakan game rb88 judi 메리트 카지노 쿠폰 slot online terlengkap dan casino online jackpot terbesar 2022.

    ResponElimina