9.1 Introducció
La Fageda es una empresa gran amb moltes
obligacions, normes i avantatges per els seus treballadors, per això s’elabora
una guia d’acollida a nous treballadors.
En aquest punt, elaborarem una guia d’acollida de
nous treballadors, un cop arriben a la nostra empresa han de saber en tot
moment de les obligacions, les normes i els avantatges que disposen.
9.2 Acollida de nous treballadors a La Fageda.
La Fageda disposa d’un pla
d’acollida que es lliura a cada treballador a l’inici de la seva contractació,
i que conté el regim intern de la cooperativa amb les condicions sociolaborals.
Té
com objectiu d’assolir la màxima integració en la societat (a nivell laboral,
social i personal) d’aquelles
persones amb una capacitat de treball i un grau d’autonomia suficients per
accedir al mercat de treball ordinari.
Per tal d’accedir a un lloc de
treball estable i de qualitat:
- S’avaluen les capacitats del candidat.
- S’ofereix formació de nous hàbits socials i laborals, si s’escau a través de pràctiques laborals en empreses.
- Es fa un suport a la inserció i un seguiment al llarg del temps.
A la Fageda
és crear una cultura única per els treballadors, que la capacitació, l’esperit
empresarial, la qualitat i el servei defineixen els valors de la mateixa.
Aquesta
regla s’ha impartit des de el primer dia que es va crear la Fageda, es té com
objectiu tractar amb respecte i per igual als seus treballadors; d’aquesta
manera treballen millor i estan més còmodes en els seus llocs de treball. Tot
això serveix per que aquesta cultura és transmeti dels socis als clients, això
ajuda a que es vegi d’una manera diferent la fageda, es a dir, no com una
empresa que vol maximitzar els beneficis, sinó com una empresa que es preocupa
per donar feina als ciutadans discapacitats de la Garrotxa.
9.2.1 Aspectes Sociolaborals
A la Fageda hi ha molta puntualitat i molt compromís per els treballadors, perquè per els treballadors amb discapacitat és una ajuda que li proporcionar la fageda, el poder anar a treballar cada matí, fer activitats amb els seus companys...
A la fageda hi ha algunes normes bàsiques, dins l’especificitat
de cada lloc de treball, s’apliquen mesures en l’horari d’entrada i sortida i en el menjador. Quinze persones
gaudeixen de jornada reduïda.
En
alguns departaments, en especial pel que fa a oficines, hi ha flexibilitat en l’horari d’entrada i sortida. L’horari de 9 a 13 i de 15 a 18 hores és inamovible.
La hora que queda pendent sí que es deixa a
lliure elecció del professional (matí, migdia
o tarda). El fet que hi hagi servei de menjador permet conciliar al migdia aquesta hora de treball.
Durant el període d’estiu (juliol
i agost), l’horari de treball és de jornada intensiva de 8 a 15 hores. L’hora de treball
diària que queda pendent es compensa al llarg de l’any.
El sistema de pagament de la
Fageda és molt comú, el 82,54 % del total de la plantilla, tant de La Fageda
com de la Fundació Sentit i de la Fundació de Serveis Assistencials de la
Garrotxa, tenen contracte indefinit.
El 12,66 % (29 persones de 229)
gaudeixen d’un contracte parcial. La relació entre el salari més baix i el més
alt és de 1 a
4,7. No hi ha distinció de gènere en les categories professionals, és a dir que
homes i dones es troben en un pla d’igualtat.
Els treballadors de la Fageda
poden gaudir de diferents avantatges com una pòlissa que cobreix en cas
d’invalidesa o mort com a conseqüència d’accident.
Diferents descomptes com preu de cost als
treballadors i un descompte del 30% a les seves famílies a l’hora d’adquirir
qualsevol producte com iogurts, gelats...
La
Fageda també proporcionar als seus treballadors roba de treball per a la manipulació
d’aliments, treball en magatzem, jardineria i granja.
9.2.2 Sistema de qualitat
Ja
que la Fageda proporcionar un dels millors productes làctics, el millor iogurt,
gelat, llet... Per garantir els seus preus estàndards de qualitat, la fageda
treballa directament amb les seves vaques, supervisa el procés d’alimentació i
cura del bestiar boví.
El
tractament de la llet, la nostra matèria primera, des de la munyida fins el seu
emmagatzematge en tancs refrigerats, està sotmès a seriosos controls sanitaris
i de qualitat.
El laboratori realitza el control
analític a partir de:
- Llet de cada munyida.
- Llet un cop baixa a la fàbrica ( 1 cop al dia).
- Mostres dels punts crítics determinats segons el nostre manual d’anàlisis de perills i punts crítics de control (APPCC).
- Mostres obtingudes al llarg del procés de fabricació.
- Mostres de producte final.
9.2.3 Gestió de la Previsió
A la Fageda s’ha elaborat un pla
de seguretat de riscos laborals on definim l’estructura organitzativa, les
responsabilitats, les funcions, els procediments de treball i les instruccions
operatives per implantar la PRL a l’empresa. Els passos que hem elaborat són:
- Avaluació dels riscos de la nostra empresa:
- Avaluació de les condicions de seguretat d’equips de treball.
- Planificació de l’activitat preventiva on determinem les accions correctores i establim prioritats.
·
- Assessorament continu i supervisió del control de l’eficàcia de les mesures preventives adoptades per la Fageda.
Pla d’informació:
- Informació
derivada de les avaluacions de riscos.
- Fitxes temàtiques
informatives
- Programes de formació sobre riscos específics:
-
Programació
-
Desenvolupament
- Anàlisis de les necessitats d’actuacions en el cas d’emergència:
-
Elaboració i implantació de mesures
d’emergència.
-
Curs teòric/pràctic de l’equip de primera
intervenció.
-
Curs teòric/pràctic de primers auxilis.
- Elaboració de Plans d’Autoprotecció i/o emergència.
- Memòria anual de les activitats preventives realitzades.
9.2.4 Sistema de gestió ambiental
La
Fageda es troba al bell mig de la mítica fageda d’en Jordà, a tocar dels
volcans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Treballar en
plena natura, amb contacte amb éssers vius (animals i plantes), forma part de
l’objectiu del projecte: ajudar aquestes persones a recuperar en alguna mesura
la dignitat perduda. Però a més, en coherència, disposen d’una acurada política
ambiental:
-
Tenen una planta de compostatge per tractar les dues
tones de purins que genera diàriament la granja.
-
Les aigües residuals es netegen gràcies a la
depuradora biològica que també es troba a la finca.
-
Cada any produeixen més d’un milió de plançons per a
la reforestació.
-
La Fageda està adherida al Codi de Gestió Sostenible
del’Empresa de la Garrotxa i el Collsacabra.
9.3 Conclusió
Finalment
s’ha de dir que aquest punt és un dels més importants per la Fageda, perquè
tota empresa necessita tenir a la seva disposició una guia d’ acollida a nous
treballadors, així tots els treballadors nous si tenen qualsevol dubte de les
obligacions que tenen o dels avantatges en que disposen, poden consultar el
manual.
El
següent punt que tractarem serà el manual del freelance.
Rb88, Situs Judi Online Casino Online, Bandar Slot, Live - ThTopBet
ResponEliminaRb88 situs judi online casino online クイーンカジノ terpercaya yang menyediakan game rb88 judi 메리트 카지노 쿠폰 slot online terlengkap dan casino online jackpot terbesar 2022.